Duurzaam speelgoed

Waarom is duurzaam speelgoed een goede keuze?

U bent op zoek naar speelgoed, voor uw kind, voor uw kleinkind of wellicht voor een neefje of buurmeisje. Er is keuze genoeg, dat weet u. Maar u wilt eens iets anders. U wilt speelgoed waar over na is gedacht, met ons milieu in het achterhoofd. In dat geval is duurzaam speelgoed kopen een uitstekende optie.

Dat klinkt mooi, maar wat is duurzaam speelgoed nu precies? Duurzaam speelgoed is gemaakt van ecologische, niet-giftige en veilige materialen. Duurzaam speelgoed gaat ook nog eens langer mee dan niet-duurzame alternatieven. Zeker voor speelgoed dat intensief zal worden gebruikt, is dat laatste erg fijn. U wilt geen teleurgestelde kleuter die verdrietig is omdat zijn lievelingsspeeltje kapot is. Natuurlijk kunt u altijd iets vervangen, maar dan betaalt u dus twee keer voor één product.

duurzaam speelgoed kopen

Duurzaam speelgoed is milieuvriendelijk en veilig speelgoed

Het milieu heeft het moeilijk. Niet iedereen denkt bewust na over de producten die hij koopt. Als u dat wel doet, ook bij het kopen van speelgoed, draagt u bij aan een gezonder milieu. Met uw duurzame aankoop maakt u dus zowel een kind, de ouders, uzelf én het milieu blij. Zo gaat houten speelgoed bijvoorbeeld veel langer mee dan een kunststof variant. Het zal dus ook veel langer duren voordat het afgedankt of weggegooid wordt. Als meer mensen duurzamere producten en dus ook duurzaam speelgoed kopen, is iedereen daar beter mee af. En u weet: een beter milieu begint bij uzelf.

Bij het beantwoorden van de vraag: Wat is duurzaam speelgoed?, noemden we ook veiligheid. We weten allemaal dat baby’s en kleine kinderen alles in hun mond stoppen. Dat hoort bij hun ontwikkeling, bij hun leren. U moet er toch niet aan denken dat de kleine een giftige stof binnen krijgt door te sabbelen aan uw nieuwe cadeau? Als u duurzaam speelgoed koopt, kiest u ook voor veilig en niet-giftig speelgoed. Uw (klein)kind zal niet ziek worden van gesabbel aan uw duurzame geschenk. Kiezen voor duurzame speeltjes en knuffels is dus een gezonde keuze voor iedereen.